Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Köfteli Enginar Çanakları

Köfteli Enginar Çanakları
Köfteli Enginar Çanakları

Malzemeler :


  • 5 Enginar
  • Tuz
  • Su
  • Zeytinyağı

Köftesi İçin:

  • 300 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:

  • 1 Kase Domates Sos
  • 1 Kase Bezelye
  • 2 Havuç
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su

Üzeri İçin:

  • Kaşar Peyniri

Hazırlanışı
Köftesi için karıştırma kabının içine yumurtayı kırıp soğanı rendeliyoruz. Kıyma ve baharatlarıda ekleyip karıştırıyoruz.

Uygun kıvama gelmesi için galeta unu koyuyoruz. Köfte harcımızı iyice yoğurduktan sonra fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Enginarları yıkayıp bir tencerenin içinde üzerini biraz geçecek kadar su koyuyoruz.

Üzerine zeytinyağı ve tuzunuda iave edip haşlıyoruz. Sosu için, havuçları küp küp doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Sonra köftelerimizi sıvıyağ ile kızartıyoruz. Köftelerimiz biraz kızarınca havuç, bezelye, domates sos ve baharatları katıp karıştırıyoruz.

Pişen enginarları servis tabağına alıp içine köfteli harcımızı koyuyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.