Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Bayramda İkramlık Çikolatalı Toplar


  • 1 su bardağı krema
  • İnce kıyılmış 300 gr. bitter çikolata
  • 1 paket çikolatalı gofret
  • 1 su bardağı ceviz
  • Üstü için süs renkli şekerler, hindistan cevizi v.s.



Yapılışı
1- Sos tavasında kremayı ısıtın. Kaynasın ama fokurdamasına izin vermeyin. Ocaktan alın. Geniş bir kabın içine ince kıyılmış çikolata parçalarını koyun. Ocaktan aldığınız kremayı üzerine boşaltın. ve çikolata tam anlamıyla eriyene kadar karıştırın.
2- Çikolatalı gofretleri ve cevizi rondoya koyun. Ve ince şekilde çekin. (Gofretin kaç adet olacağını söyleyemiyorum. Çikolataya eklerken siz ne kadar gofret koymanız gerektiğini göz kararı karar vereceksiniz.)
3- Çikolatayı bir saat boyunca ara ara karıştırarak soğumasını ve yoğunlaşmasını sağlayın. Küçük bir tabağa 4-5 kaşık ayırın.
4- Çikolatanın içine çekilmiş cevizi ve gofreti ekleyin. Karıştırın.
5- Gofret karışımlı çikolatayı buzdolabına koyup 30 dakika dinlendirin. Elinizle alıp şekil vereceğiniz kıvama gelmesi gerekir. Eğer yumşaksa biraz daha gofret parçası koyun. Küçük toplar yapıp küçük tabağa ayırdığımız çikolataya bandırın arkasına pipet takıp tabağa alın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Pipet yerine (Pipet renkli ve sevimli bir görüntü oluşturuyor) kürdan ya da çöp şiş takabilirsiniz. bayramda çocukların çok hoşuna gidecektir.
missgibi.com

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.