Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Antep Fıstıklı Bülbül Yuvası


Malzemeler:

2 Su B. Un
1 Çay B. Süt
Yarım Çay B. Sıvıyağ
1 Yumurta
2 Çorba K. Sirke
1 Fiske Tuz



Açmak İçin:
Nişasta

Üzeri İçin:
Antep Fıstığı
100 Gr. Tereyağı
Yarım Çay B. Sıvıyağ

Şerbeti İçin:
3 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı :
Bir kabın içinde un, süt, yağ, yumurta, sirke ve tuz karıştırılır. iyice yoğrulur. hamur 8 beze halinde bölünür. Bezenin üzerine nişasta dökerek hamur merdaneyle olabildiğince ince açılır.

Açılan hamur oklavaya sarılır ve büzerek oklavadan sıyrılır. Ardından ikiye bölünür. (Eğer hamurunuz büyükse 3'e ya da 4'e ayırabilirsiniz.) Hamurun uçları birleştirilerek yuvarlak olarak tepsiye dizilir ve ortasına antep fıstıkları konur.

Üzeri için tereyağı ve sıvıyağ eritilir. Tepsiye dizilmiş bülbül yuvalarının üstüne dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Şerbeti için ise; tencereye su ve şeker alınarak bir dilim limon ile beraber kaynatılır. Kaynayan şerbet tatlı ılıklaşana kadar soğutulur. Soğuk şerbet ılık tatlının üzerine dökülüp şerbeti iyice çekene kadar bekletilir.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.