Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
Karamelli Şambalı Tatlısı

MALZEMELER

1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker

süslemesi:
badem yada fındık

HAZIRLANIŞI

Bir tencereye şekerin yarısını koyup, şeker sulanıp renk değiştirene kadar kavurun. Şeker rendi kahverengileşmeye başlayınca yarım su bardağı su ilave edin. Ağdalaşana kadar ocakta bırakın. Karamelleştiğinde içine kalan 1,5 su bardağı suyu ve şekerin kalanını ilave edin. Yeterli süre ocakta tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Başka bir kapta şeker ve yoğurdu karıştırıp içine un ve irmiği de ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave ederek çırpın. Küçük bir fırın kabını yağlayın şeker ve un serpiştirin. Hamuru boşalttıktan sonra üzerine iri dövülmüş fındık serpiştirip, önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun. Fırından çıkartır çıkartmaz şerbeti üzerine dökün. Ardından üzerini tercihinize göre badem yada fındık ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.