Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

KARA DUTLU PASTA TARİFİ

KARA DUTLU PASTA TARİFİ
KARA DUTLU PASTA TARİFİ

Kara Dutlu harika pastamız için malzemelerimiz şu şekilde:

2 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt
500 gr. kara dut


Kreması için gerekli malzemeler ise aşağıda yer almaktadır:

1 paket vanilya
2 çorba kaşığı labne
1 su bardağı  toz şeker
3,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un



Kara Dutlu Pastamızın yapışı ise şu şekildedir:

Bisküvilerimizi ikiye ayıracak şekilde kesiyoruz. Pasta çemberini servis tabağımıza koyuyoruz. Bu çemberin kenarlarına ise bisküvilerimizi diziyoruz. Zemine de kedidili bisküvi koyuyoruz.Şekeri ve sütü birlikte karıştırıyoruz ve kedi dili bisküvilerin üzerine gezdirecek şekilde bisküvilerimizi ıslatmış oluyoruz.

Kreması için, elimizdeki sütü tencereye boşaltıyoruz. Şekeri, vanilyayı, unu ve nişastayı  koyuyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyu bir şekilde olup kaynamaya varınca içerisine labneyi atıyoruz ve hızlı bir şekilde. karıştırıyoruz. Bisküvilerin üzerine birkaç tane karadut koyuyoruz. Pişen kremayı da üzerine döküyoruz ve soğuması için bekliyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun...

NOT: Bittikten sonra mümkün oluyorsa 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün kalıbını çıkardıktan sonra servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.