Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Fındık Yağlı Fıstıklı Baklava


Malzemeler:

  • 8 Baklava Yufkası

  • 1 Su B. Fındık Yağı

  • 2 Çorba K. Tereyağı

  • İçi İçin:

  • Pirinç Yeşil Fıstık

  • Şerbeti İçin:

  • 5,5 Su B. Toz Şeker

  • 4,5 Su B. Su



Hazırlanışı:
Yufkaları üst üste koyuyoruz. Koyacağımız fırın tepsisini ortasına koyup kenarlarından 1 parmak boşluk bırakarak kesiyoruz. Orta kısmı çıkartıp kenara alıyoruz.
Ortası boş kalan yufkayı 4' bölüyoruz. Tepsiyi yağlıyoruz. Kesilmiş yufkalardan tabanına koyuyoruz. Tereyağını eritiyoruz.
Katlara yağ sürüyoruz. Orta kata gelince yeşil fıstığı serpiyoruz. Diğer yufkalarıda üzerine kapatıyoruz.
Son olarak kesip kenara ayırdığımız orta kesimi baklavanın üzerine kapak olarak kapatıyoruz. Her kata yağ sürüyoruz.
1 su bardağından biraz az fındık yağını üzerine sürüyoruz. İstediğimiz şekilde dilimliyouz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Şerbeti için, şeker, su ve limonu pişirip ılımaya bırakıyoruz. Baklava fırından çıkıp biraz ılıdıktan sonra ılık şerbetini döküyoruz

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.