Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Şehriyeli Tavuklu Güveç

Şehriyeli Tavuklu Güveç

Malzeme Listesi:



  • 500 Gr. Tavuk But
  • 1 Pk. Mantar
  • 2 Havuç
  • 2 Patates
  • 2 Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2,5 Su B. Arpa Şehriye
  • Yarım Kavanoz Domates Sos
  • 1 Tutam Biberiye
  • Tane Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Su
  • Tuz



Hazırlanışı:

Tavuk butları iri bir şekilde doğruyoruz. Güveç kabına sıvıyağ döküp şehriyeyi ekliyoruz. Mantar ve havucu doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Tavuğu ekleyip kavurmayaya devam ediyoruz.

Tane karabiber ekliyoruz. Soğan ve sarımsağı doğrayıp katıyoruz. Patatesi soyup doğruyoruz. Güveç kabınde şehriyeler kavruduktan sonra patatesi katıp karıştırıyoruz. Sotelenen tavuk ve sebzeleri güveç kabına döküyoruz.

Tuz, tane karabiber, biberiye ve sıvıyağ biraz daha sıvıyağ ekliyoruz. Üzerine domates sosunu döküyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz.

Kapağını kapatıp 1-2 dakika ocağın üzerinde durduktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.