Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

EVDE YOĞURT YAPIMI


Nazlı'ya ek gıdalara geçtiğinden bu yana her gün yoğurt yedirmeye gayret ediyoruz. İlk aylarda yoğurdu günlük olarak küçük cam kavanozlara yapıyordum. Son bir kaç aydır ise yoğurdu 3 günlük olarak 100gr'lık kavanozlara yapıyorum. Son kavanoza gelince mayalık ayırıyorum, 3 kavanoza yetecek kadar. O nedenle yaptığım yoğurttan mayam hazır oluyor.

Yoğurdu ilk yaptığım zaman mayasını hazır sütten kullanmıştım. Ancak kıvamı çok sulu oluştu. Mayasının miktarını artırınca yoğurdun kıvamı biraz katılaşmaya başladı. Ancak, köy yoğurdu ile denediğimde yoğurdun kıvamı daha güzel oldu ve kolayca tuttu. Eğer bulabilirseniz yoğurdun mayasını köy yoğurdundan yapmanızı öneriyorum. Hazır yoğurttan yaptığınızda ise mayasının miktarını artırmanızda fayda var.

Yukarıdaki resim bundan bir kaç ay önce annemin yayladan getirdiği 2.5 kilo taze sütten yaptığım yoğurt.

Yoğurdun yapılışı:

Malzemeler: (100gr yoğurt için)
  • 100 gr süt
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt(maya)
Yapılışı:
  1. Küçük bir cezvede kısık ateşte sütü bir kaç dakika kaynatın. Kavanoza koyup ılıktan biraz sıcak olana kadar ılınmaya bırakın. Üzerinde birikmiş kaymağı çay kaşığıyla çıkarın. Küçük bir fincanda mayayı çay kaşığıyla karıştırıp süte ekleyip iyice karıştırın. Kavanozun kapağını kapatıp 2 adet mutfak havlusu ile iyice sarın. Üzerine ise tekrar iki kat havlu ile kapatın.
  2. Oda ısısında 4-5 saat bekletin. Buzdolabında 1 gece dinlendirin.
  3. Küçük şampiyonunuzun yoğurdu hazır:)
*Bir sonraki yoğurt yapımında kullanmak üzere yoğurttan bir miktar mayalık ayırmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.