Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Alman Pastası



Alman Pastası İçin Malzemeler

* 2 adet yumurta
* Yarım paket yaşmaya
* 5 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı su
* 150 gram margarin
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* Alabildiği kadar un


Kreması:

2 adet yumurta sarısı
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su bardağı toz şeker

Üzeri için:

Pudra şekeri
Kakao

Alman Pastası Tarifi

Karıştıram kabına 1 su bardağı sütü alın. Üzerine yaşmayayı ekleyin. 1 çay bardağı ılık su ile mayayı eritin. 2 adet yumurtayı kırın ve karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı mahlepi ilave edin. 150 gram margarini ekleyin.

Üzerine alabildiği kadar un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamur bezelere ayırın. Bezeleri elinizle yuvarlak yapın. Bezeleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerini elinizle hafifçe bastırın.

Tepsiyi mayalanmısı biraz bekletin.Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelil fırında pişirin. Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü toz şeker, nişasta, un ve vanilyayı ekelyin. Sürekli karıştırın.

Üzerine 2 adet yumurta sarısı ekleyin. Ocağın altını kapatın ve 1 paket labne peyniri ilave edin. Alman pastasının üst kısmında kesin. İçine kremadan ekleyin. Kivi ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.