Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
PORTAKAL MARMELATı

MALZEMELER

su (tarifte belirtilen ölçüde)
toz şeker (tarifte belirtilen ölçüde)
4 adet limon
4 adet portakal


HAZIRLANIŞI

Meyveleri yıkayın, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Meyveleri bir kaba, kabuklarını ise su dolu diğer bir kaba koyun. Kabukların acı tatlarını gidermek için, birkaç kez suyunu değiştirerek kaynatın. Kabukları ve meyveleri, ağırlıklarının yaklaşık iki misli ağırlıkta suyun içinde yaklaşık yarım saat pişirin.
Pişen meyveleri ve kabuklarını ağırlıklarıyla eşit miktarda şekerle birlikte, onbeş dakika daha, devamlı olarak karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz marmelatı soğutmadan, kuru cam kavanozlara doldurun, soğuduğunda serin bir yerde saklayın.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.