KALAMAR TAVA
MALZEMELER
250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar
1 su bardağı süt
1 Su bardağı un
Karabiber
Tuz
Kızartma yağı
TARATOR İÇİN
½ Bayat ekmek içi
½ Su bardağı ceviz içi
2 Diş sarmısak (ezilmiş)
½ Limon suyu
½ Su bardağı su
Tuz
Kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın.
Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin.
Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın.
Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin.
Yağı tavada ısıtın.
Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın.
Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın.
TARATOR SOS
Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Sos kabının içerisine alın.
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder