IRMIK HELVASI
MALZEMELER
2 Su bardağı İrmik
2 Çorba kaşığı çam fıstığı
150 gr tereyağı
500 gr süt
250 gr toz şeker
HAZIRLANIŞI
Kalın dipli bir tavada yağı eritin,irmik ve fıstığı ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Başka bir kapta sütü kaynatın,şekeri ekleyin.
Hazırladığınız sıcak sütü kavurmuş olduğunuz irmiğin içine ilave edip on dakika pişirin.
Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.
Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz.(farklı bir lezzet yakalamak istiyorsanız) Çok güzel oluyor.
NOT: Hemen hemen her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır.
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder