Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
DIL FILETOSU MEZON

MALZEMELER

4 kişi için
16 adet orta boy dil balığı filetosu (4 iri dil balığı)
1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
1 çay kaşığı çok ince soğan
½ tatlı kaşığı margarin
2 adet iri kabukları soyulup çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
tuz
bir tutam karabiber
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ su bardağı balık suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
4 çorba kaşığı krema
2 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI

Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın. Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin. Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin. Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın. Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların üzerine dökün. Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.