BEZELYE ÇORBASı
MALZEMELER
Yarım kilo dondurulmuş bezelye
1 baş soğan
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı margarin (tereyağı tercih edilir)
Yarım limon suyu
Yarım demek ince kıyılmış maydanoz
1 ufak kutu çiğ krema
6 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yağ hafifçe kızdırılır. İnce doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak 1-2 defa çevrilerek öldürülür. Üzerine su ilave edilir. Maydanoz ve limon suyu da eklenir. 1-2 kez karıştırılıp kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya bezelyeler atılır. 15 dakika kadar arasıra karıştırılarak bezelyeler yumuşayınca ateşin altı kapatılır. Soğuduktan sonra bir el mikseriyle tüm malzeme çekilir ve karıştıra karıştıra krema ilave edilir. 1-2 taşım da bu şekilde kaynatılır. Arzuya göre tuz ilave edilir.
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder