Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Hamsili Pilav

Malzemeler:
1 kg. hamsi
3 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2-3 iri kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu

1 tatlı kaşığı karabiber
tuz

Yapılışı:Pirinci tuzlu sıcak suyla ıslatalım. 1/2 saat beklettiken sonra, soğuk suyla iyice yıkayıp süzgeçe alalım.Kuşüzümünü ayıklayıp, sıcak suda 1/2 saat bekletip süzelim.Hamsileri kılçıklarıyla birlikte ayıklayalım. İyice yıkayıp süzdükten sonra unlamadan bol yağda iyice kızartalım. Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alalım.Teflon tencereye sıvı yağı alalım, iri doğradığımız soğanı ve fıstığı iyice kavuralım. Süzdüğümüz pirinci ekleyip, pirinçler birbirine yapışıp ayrılana dek kavurmaya devam edelim.3 su bardağı soğuk suyu ve tuzunu ilave edip, kısık ateşte 20 dk. (kaynadıktan sonra kısıp) pişirelim. Ateşten alıp, tarçın, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu, kuşüzünleri ve en son hamsileri ekleyip, yumuşak hareketlerle karıştıralım. Ilık olarak ve limon dilimleriyle servis yapalım.Afiyet olsun…

1 yorum:

keskinli dedi ki...

hayirli cumalar canim sevgiler

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.