Onigiri
Malzemeler:
2 bardak pirinc
2.5 bardak su
Harci icin:
1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez
Yapılısı:
Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.Atesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin.
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin.
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin.(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin).
Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir.
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir.
*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir.
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir.
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur.
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder