Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
Onigiri

Malzemeler:

2 bardak pirinc
2.5 bardak su

Harci icin:

1 adet kucuk boy ton baligi konservesi
2 corba kasigi mayonez


Yapılısı:

Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.Atesi sondurup pirinci 10 dk kadar dinlendirin.
Ton baligi ve mayonez karistirip harci hazirlayin.
Bu harci,Icli kofte gibi, bir avuc pismis pirincin icine, yarim kasik koyup kapatin.(Pirinci avucunuza yayin,harci koyun ve kapatin).

Arzuya göre, onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra, cok az tuz atilip yenilebilir.
Onigirinin orijinal sekli iki avuc icinde ucgen sekil verilerek yapilir.


*Her onigiri 1-2 cay kasigi tuz ve kavrulmus susamla kaplanarak yenilebilir.
*Japon pirinci Turkiye'dekinin tersine yapis yapis(lapa) olursa iyi olarak kabul edilir.
*Onigiri yaparken de tane tane degil,sakiz gibi olani makbuldur.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.