Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
ÇİN BÖREĞİ


Malzemeler:
3 adet hazır yufka

250 gr Taze veya konserve Soya Filizi

1 ufak baş Kereviz

1 Orta boy Kavuç

1 ufak soğan

150 gr Kıyma

30 gr Margarin

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz.

Soğanı yemeklik doğrayıp margarinle kavurup yumuşak hal alınca içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediniz. Kıyma önce su salıp sonra çekince rende havucu, rende kerevizi ve soya filizini de ilave ederek kavurunuz.

Sebzelerin ilavesinden sonraki kavurma az olmalı sebzeler oldukça diri kalmalıdır. Hazırlanan içe tuz ve karabiberde ilavesinden sonra soğumaya bırakınız. Hazır haldeki yufkaların uzun kenarına iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi sarınız ve sıvı yağda kızartınız.

Çin böreğini bir orta kestikten sona içine küçük kaşıkla koymak için sofrada Soya Sosu bulundurunuz. İsteyenler acılı olması için tabasco "sıvı acı sos" da kullanabilirler.


Afiyet Olsun.!…

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.