Çilekli Kazandibi (4 Kişilik)
Malzemeler
200 gr. çilek
500 gr. süt
1 kahve fincanı Hindistan cevizi
1 su bardağı toz şeker
1,5 çay bardağı pirinç unu
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta sarısı
1/2 paket vanilyaYemeğin YapılışıBir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın.AFIYET OLSUN...
alıntır:zevkli.org
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder