Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
HAYATINIZI KOLAYLAŞTIRACAK PÜF NOKTALARI
Limon Suyu: Limon sert ve suyu zor çıkıyorsa, kesmeden evvel bir iki dakika sıcak suya batırıp sonra kesmek gerekir. O zaman suyunun daha kolay çıktığını göreceksiniz.


Rutubet: Normal odada bile tuzluk rutubetlenir, dökülmesi zorlaşır, delikleri tıkanır. Bunu önlemek için tuzluğun içine birkaç pirinç tanesi atın, bütün rutubeti emecektir. Arada bir de değiştirmeyi unutmayın.


Çöp Kutusu Kokusu: Mutfağınızdaki çöp kutusunun pis kokusundan kurtulmak için koku giderici olarak tuvaletlerde kullandığınız ernetlerden yararlanabilirsiniz. Çöpleri naylon torbayla koymayı alışkanlık haline getirin. Erneti çöp kutusunun dibine yerleştirip üzerine naylon torbayı koyun.


Sıcak İçecekler: Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökecekseniz, kabın kırılmaması için önlem almanız gerekir. Sıcak içeceği içine dökmeden önce kaba küçük bir kaşık koyun. Kabı ıslak bir bezin üzerine koyun, sonra doldurun.


Yumurtanın Çatlamaması İçin: Rafadan yumurtaları pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız, çatlamaları önlerseniz.

Doğranmış Soğanların Saklanması: Doğranmış soğanları ağzı kapalı bir kavanoza doldurarak buzdolabında birkaç gün saklayabilirisiniz.

Buzdolabı: Yemekleriniz iyice soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Çok doldurmayın. Tıka basa doldurulmuş bir dolapta soğuk hava yer değiştiremez. Buzdolabının arkasını duvara fazla yaklaştırmayın. Havanın dolaşabilmesi için yeterli mesafe olması gerekir.

ET HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER:

Eti kaynamış suya atın. Hem tadı güzel olur hem de et suyu arı kalır. Et suyuna biraz baharat ekleyip çorba yerine sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Eti haşlarken bırakın köpürdükçe köpürsün. Acılığı azalır.
Et yemeğinizi bir gün önceden hazırlayın. Pişirdikten sonra bekletin. Ertesi gün etsuyunun yağları daha çabuk çözlülür.
Patatesle eti ayrı tencerelerde (ikisi de tuzlu suda) haşlayın. Çünkü patates et suyunu bulandırır.
Eti dostlarından ayırmayın. İri deniz tuzu, değirmen karabiberi, kornişon, halka soğanlar, asortik hardal ve turşu. Yanında da taze köy ekmeği...
Kemikli eti ayrı pişirin. Tencerede çok az et suyunda haşlayın veya alüminyum folyoya sarıp fırına verin. Böylece et kemikten ayrılmaz. Kızarmış ekmekle ve bol tuzla tadın.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİŞİRME SÜRELERİ:

MALZEME DAKİKA

Kuru Fasulye (Islatılmamış) 30-45
Dana Dil 45-60
Nohut (Islatılmamış) 30-45
Patates (Kabuklu) 10
Yeşil Mercimek (Islatılmamış) 20
Patates (Soyulmuş) 5
Kırmızı Mercimek (Islatılmamış) 3
Enginar 8
Buğday (Salata İçin) 10
Kereviz (Bütün) 10-15
Buğday (Çorba İçin) 20
Kereviz (Doğranmış) 6
Pirinç 6-8
Bezelye 5
Tavuk (Bütün) 15
Havuç 8-10
Tavuk (Parçalanmış) 10
Pancar 10
Hindi (Parçalanmış) 30
Yaprak Sarması 10
Dana Biftek 10
Sebze Çorbası 8
Dana Haşlama (Bütün) 30
Balık (Beyaz Etli) 3
Tas Kebabı 10

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.