Borsch (rus yemeği)
Malzemeler:
Sığır eti (kuşbaşı) Yarim kg.
Tereyağı 1/4 bardak
Havuç (dilinmiş) 3 adet
Kereviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Soğan (kıyılmış) 4 adet
Et suyu 2 kg.
Pancar (kıyılmış) 4 adet
Patates (küp küp dogranmis) 3 adet
Lahana (kıyılmış) 1 bardak
Domates 2 bardak
Defne yaprağı 1 adet
Sarımsak (dövülmüş) 1 diş
Tuz 2 çay kaşığı
Kırmızı şarap (istenirse) 1/2 bardak
Maydanoz 1-2 sap
Şeker 1 çorba kaşığı
Yoğurt (veya smetana, her servis için) 1 çorba kaşığı
Yapılışı:
Büyük bir tencerede et, yağ ile kavrulur.
Havuç, kereviz, soğan katılarak kavurmaya devam edilir.
Pancar, lahana, domates, defne yaprağı, sarımsak, tuz, maydanoz, şeker ve şarap konarak hafif ateşte, en az bir saat pişirilir.
Patatesler katılır, 15 dakika daha pişirilir.
*Yazın soğuk, kışın sıcak olarak servis yapilir. 8-10 kişiliktir
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder