Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.
ÇAVAN MUŞİ (TAVUK YAHNİSİ)


Malzemeler:

Tavuk (Budu) 2 adet
Soya sosu 1 çorba kaşığı
Karides 6 adet
Sake (Ya da beyaz şarap) 1 çorba kaşığı
Biber Tuz
Limon 1 adet
Mantar (İri) 6 adet
Suteresi 1 demet
Balık suyu (Veya tavuk suyu) 4,5 bardak
Yumurta 8 adet


Yapilisi:

Tavuk butlarının kemiklerini ayıklayıp derisini yüzün ve 3 cm. parçalar halinde doğrayın. Tavuk parçalarını derin olmayan bir tabağa koyarak üzerine soya sosu gezdirin.
Karidesleri ayıklayıp sırtından ikiye kesin,parçalan birbirinden ayırmayın.
Orta damarını çıkartın ve kelebek gibi açıp yayarak elinizle bastırıp düzleştirin. Karidesleri derin olmayan bir tabağa koyup üstüne sake ya da beyaz şarap, tuz serpiştirin.Limonun kabuğundan 6 ince parça kesin, ama etli kısmından almamaya dikkat edin.
Fazla iri değilse mantarları bütün olarak bırakın. Suteresini saplarından ayırın. Tavuk suyunu kaynatın. Tadına bakıp tuzunu ve biberini ayarlayın.
Geniş bir kasede yumurtaları çirpin ve kaynar tavuk suyunu, yumurtaları çirpmaya devam ederek azar azar kaseye dökün.
Tavukla karideslerin suyunu süzerek mantar, limon kabuklan ile birlikte altı ayrı, ateşe dayanıklı tabağa koyun. Üzerine yumurta kremasını dökün.
Kaseleri, su almayacak şekilde, içine kaynar su konmuş geniş bir tencereye yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 15 dakika süreyle pişirin. Suteresini ilave edin ve 20 dakika daha pişirin

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.