Bu Sitedeki Tüm Yazılar Ücretsizdir. Sadece Sizden İstediğimiz "Allah Bu Siteyi Hazırlayandan Razı Olsun" Amin... Demenizdir.

Karışık Tepsi Pizzası


Malzemeler :


* 2,5 Su B. Söke Buğday Unu
1 Su B. Söke Tam Buğday Unu
Yarım P. Yaş Maya
1 Çay B. Zeytinyağı
1 Çorba K. Kekik
Alabildiği Kadar Su
Tuz
* Sosu İçin:
3 Çorba K. Kırmızı Biber Püresi
1 Çorba K. Domates Salaçsı
3 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen
Zeytinyağı


Tuz, Karabiber
* Üzeri İçin:
Sucuk
Zeytin
Mısır
Brokoli
Kaşar Peyniri
Tulum Peyniri

Hazırlanışı

Karıştırma kabına unu ve ortasına mayayı koyun. Unun orta kısmını havuz gibi açın ve mayanın üzerine sıvıyağı dökün. Kenarlara tuz ve kekik serpin. Ortadan mayayı eriterek karıştırmaya başlayın. Ara ara su ekleyerek yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Hamur tepside mayalanırken sosu hazırlayın.Biber püresini, salçayı, sarımsağı, fesleğen yapraklarını, sıvıyağı ve karabiberi doğrayıcıdan geçirin. Katı olursa içine biraz su katın. Elde ettiğiniz sosu hamurun üzerine sürün. Kaşar peyniri rendeleyin, sucuğu dilimleyin. Brokoliyi ve çekirdeği çıkarılmış zeytinleri doğrayın.

Tulum peyniri de küp küp doğrayın.Pizza hamurunun üzerine sosu sürdükten sonra sırasıyla; kaşar peyniri, sucuğu, mısırı ve zeytinleri koyun. Kenarlara brokolileri dizi. En üste de tulum peynirleri dizin. Bir süre tepside bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.