5 su bardağı su 1/4 su bardağı sıvı yağ 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 çorba kaşığı tuz 1 kilo sivri biber 1 demet maydanoz kökü 5 su bardağı sirke 6 diş dövülmüş sarımsak |
Yapılışı Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke, sarımsak, tuz ve kırmızıbiber koyun. Orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılımaya bırakın. Daha sonra kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamda de 15 gün beklettikten sonra turşu hazırdır. |
Yemek tarifleri sitemize hoşgeldiniz. Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel, pratik, kolay yemek tariflerine ulaşmak için yemek siteleri arasında Resimli yemek tarifleri türk mutfagından yemek tariflerini bulabileceğiniz eşsiz bir site, yemek rehberi, sohbet paylaşım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
www.yemekvar.blogspot.com adresindeki yazı ve tariflerin Kaynak göstermeksizin Tamamı veya Bir Kısmının KOPYALANMASI YASAKTIR.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
elifintarifleri.blogspot.com ve oktayustayemektarifleri.blogspot.com sitelerine katkılarından dolayı teşşekkür ederiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder